Hellende dak- en gevelsystemen

Zink en koper zijn een absolute meerwaarde voor een woning: deze materialen zorgen er namelijk voor dat daken en/of gevels een ambachtelijke, robuuste en strakke uitstraling krijgen. Zinkunie heeft een uitgebreid assortiment hellende dak- en gevelsystemen van zink of koper. Jij kiest welk materiaal je voorkeur heeft.

De constructie van zinken dak- en gevelsystemen

Bij de constructie van zinken dak- en gevelsystemen is het van belang zink aan te brengen op een geventileerde onderconstructie. Daarnaast speelt de temperatuur een rol, omdat dit zorgt voor het uitzetten en krimpen van het materiaal. Om een systeem te krijgen dat technisch goed in elkaar zit en er tevens geweldig uitziet, werken we graag met je samen. Neem bij vragen dan ook gerust contact met ons op.

Soorten systemen

Je vindt de volgende hellend dak- en gevelsystemen in ons assortiment:

 • Planksysteem
  Het planksysteem is alleen geschikt voor bekleding van gevels. De panelen van dit systeem zijn aan 4 zijden gezet en vallen door middel van een tand en groef in elkaar. De afmetingen van de panelen verschillen tot een maximale lengte van 3 meter. Voor de breedte adviseren wij 30 centimeter aan te houden.

 • Roevensysteem
  Een traditioneel roevensysteem bestaat uit banen met twee opstaande kanten aan de lange zijde, die worden gescheiden door trapeziumvormige roeflatten. De roeflatten worden weer afgedekt met roefkappen. Dit zorgt voor een karakteristiek en robuust uiterlijk. Als alternatief kun je in plaats van het traditionele roevensysteem kiezen voor het klik-roevensysteem. Bij dit systeem vervangen we de trapeziumvormige roeflatten door klik-klangen. Het is mogelijk de klik-roefkappen op de klik-klangen vast te klikken.

 • Fels-systeem
  Het fels-systeem is geschikt voor zowel vlakke als gebogen daken en gevels. Binnen het systeem worden geprofileerde banen met een staande naad van 25 millimeter hoog met elkaar verbonden. Zinkunie houdt een variatie in de baanbreedten van 330 millimeter tot 530 millimeter en een maximale baanlengte van ongeveer 10 meter aan.

 • Losangesysteem
  Het losangesysteem is geschikt voor zowel gevels als daken. Dit systeem bestaat uit gelijkvormige plaatdelen die we in elkaar haken. Je kunt kiezen voor vierkante, rechthoekige en ruitvormige losanges. Het systeem bestaat uit kleine plaatelementen, waardoor het ook goed toe te passen is op matig gebogen vlakken. De hoeveelheid bevestigingen per vierkante meter maken het losangesysteem een oersterk systeem.

Weet je niet goed welk systeem de beste keuze is voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag bij het kiezen van het juiste hellende dak- en gevelsysteem. Wil je meer weten op het gebied van zink? Schrijf je dan tijdig in voor het volgen van een 1, 2- of 3-daagse cursus!

Contact algemene zaken

(0411) 688 339
info@zinkunie.nl